Pocetna stranica O nama Clanstvo Autoskola Servis Kontakt Aktualne novosti Lokacija Najcesca pitanja

Najčešća pitanja i odgovori...

Kada i gdje se mogu upisati u Autoškolu „Auto-klub Koprivnica“?

Starogradska 45, Koprivnica, radnim danom od 7 do 16 sati.


Koje dokumente moram donijeti za upis?

Za upis u autoškolu potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, OIB i liječničko uvjerenje.


Koje vrste plaćanja nudimo?

Gotovinsko plaćanje(rate prema dinamici obuke), te plaćanje na rate preko POS uređaja Podravske banke Koprivnica.Za ostale informacije o iznosima pojedinih troškova javite se na broj telefona 048/622-460.


Kada započinju predavanja iz PSP-a(Prometnih i sigurnosnih pravila ) i koji su termini?

Predavanja se održavaju dva puta mjesečno i traju dva tjedna nakon čega možete pristupiti polaganju ispita iz PSP-a (prometnih i sigurnosnih pravila). Predavanja možete slušati u poslijepodnevnim terminima(iznimno uz dogovor u prijepodnevnim terminima).


Osiguravate li svu potrebnu literaturu i je li besplatna?

Da! Autoškola Auto-klub Koprivnica osigurava svu potrebnu literaturu i besplatna je. Literaturu morate vratiti nakon položenog ispita.


Kada mogu započeti s vožnjom?

S vožnjom možete započeti odmah nakon položenog ispita iz PSP-a (prometnih i sigurnosnih pravila).


Koje sve ispite moram položiti?

Morate položiti 3 ispita i to: iz PSP-a (prometnih i sigurnosnih pravila ), iz PP-a (prve pomoći) te ispit iz UMV-a (upravljanja motornim voziliom).


Koliko dana ranije se prijavljuje ispit iz PSP-a (prometnih i sigurnosnih pravila)?

Ispit iz PSP-a (prometnih i sigurnosnih pravila) morate prijaviti najkasnije 7 dana prije polaganja ispita .


Gdje se polaže ispit iz PSP-a(prometnih i sigurnosnih pravila)?

Ispit iz PSP-a (prometnih i sigurnosnih pravila), polaže se u Koprivnici, u prostorijama Autoškole „Auto-klub Koprivnica“.


Koliko dugo vrijedi liječnička potvrda za upis u autoškolu?

Liječnička potvrda potrebna za upis u autoškolu vrijedi 1 godinu od dana izdavanja, a za podizanje vozačke dozvole na policiji, vrijedi 6 mjeseci.


Koliko puta imam pravo pristupiti ispitu iz PSP-a?

Zakonski imate pravo nebrojeno mnogo puta pristupati polaganju ispita iz PSP-a (Prometna i sigurnosna pravila), ali nakon petog pada morate ponovo slušati predavanja .


Koliko puta imam pravo izlaziti na ispit iz vožnje za "B" kategoriju?

Zakonski imate pravo bezbroj puta pristupati polaganju ispita iz vožnje. Rok za polaganje vožnje je 1,5 g (18 mjesece) od datuma položenih propisa. Ukoliko vožnja nije položena u navedenom roku, zakonska obaveza kandidata je obavezna vožnja dodatnih 12 sati. Nakon toga možete pristupiti ispitu iz vožnje.


U slučaju da padnem ispit iz vožnje, moram li uzimati dodatne sate?

Ako padnete na ispitu iz vožnje morate uzeti tri dodatna sata.


U slučaju da padnem ispit iz PSP-a (prometnih i sigurnosnih pravila ), mogu li ponovo slušati predavanja?

Da!


U slučaju da nisam zadovoljan radom vašeg instruktora, mogu li ga zamijeniti?

Da, naravno! Instruktora možete zamijeniti bilo kada i u bilo kojem trenutku, bez ikakvih loših posljedica za vas. Inače, svi naši instruktori su vrlo stručni kadrovi koji su morali zadovoljiti vrlo visoke provjere svoje stručnosti i sposobnosti, kako bi uopće mogli raditi u našoj autoškoli. Oni također prolaze svakodnevne kontrole od strane naše službe za nadzor i vjerujemo da vam se takve neugodnosti u našoj autoškoli neće dogoditi.


Mogu li se upisati u autoškolu ako nemam 18 godina?

DA ! Prema zakonu se možete upisati u autoškolu za B kategoriju sa 17 godina i 6 mjeseci, ali polagati ispit iz vožnje možete tek s navršenih 18 godina.


KONDICIONA VOŽNJA. Što je to i mogu li se upisati?

Veoma često se dogodi da položite vozački ispit i da nakon toga rijetko ili čak nikada ne vozite. Posljedica toga je da više niste sigurni u svoje vozačke sposobnosti i u poznavanje prometnih i sigurnosnih pravila. Nemojte se zabrinjavati ako niste vozili i 20 godina ili čak i duže, jer to je vještina koja se nikad ne zaboravlja. Možemo je usporediti sa vožnjom bicikla, naučili ste ga voziti, niste ga vozili par godina i sigurno bi ga vozili bez problema. Ipak većini vozača koji nisu dugo vozili potrebno je nekoliko sati privikavanja na tehniku vožnje i na vožnju u složenim prometnim uvjetima, jer automobil može biti opasno prijevozno sredstvo za drugog sudionika u prometu ali i za vas. Koliko vam je potrebno sati zavisi od više čimbenika: 1. koliko dugo niste vozili, 2. koliko dugo ste vozili nakon položenog ispita, 3. gdje ste položili ispit i gdje ste nakon toga vozili. Na taj način ćete ponovno steći sigurnost u upravljanju motornim vozilom, a odmah i ponoviti i prometna i sigurnosna pravila. Vozite jedan nastavni sat od 45 min ili jedan blok sat od 90 minuta. Vrijeme i mjesto vožnje se maksimalno prilagođava vama i vašim obavezama.


  | aktualno   | autoškola   | servis   | članstvo   | lokacija   | o nama   | kontakt   | česta pitanja(FAQ)  .
Copyrigt (c) by Auto Klub Koprivnica 2017.