Starogradska 45

Koprivnica

048/622-460

Telefon

auto-klub-koprivnica@kc.t-com.hr

Email Auto-kluba

autoskola@kc-ak.hr

Email Autoškole

ODRŽANA SJEDNICA SKUŠTINE AUTO-KLUBA KOPRIVNICA

IMG_3091

Sjednica Skupštine Auto-kluba Koprivnica održana je 26. veljače 2021. godine s početkom u 11 sati, u prostorijama Auto-kluba Koprivnica, na kojoj su usvojena Izvješća o radu i financijskom poslovanju, te radu Nadzornog odbora Auto-kluba Koprivnica za 2020. godinu.

 

 

Tajnik Auto-kluba Koprivnica, Boris Dušić, iznio je izvještaj, odnosno najznačajnije o provedenim aktivnostima i radu Auto-kluba u 2020. godini.

Nakon nekoliko kvalitetnijih i optimističnijih godina, 2020. godina je za Auto-klub Koprivnica bila prilično teška, budući da je pandemija COVID-19 značajno  utjecala na aktivnosti AK-a tijekom prošle godine. Tako su izostale mnoge planirane aktivnosti, posebno tradicionalne prometno preventivne akcije:

–  „Vidi i klikni“ u vrtićima,

–  Sigurno u prometu za pete razrede osnovnih škola i

– „Klik odgovornog ponašanja“ za srednje škole.

 

Za početak školske godine, za prve razrede, AK Koprivnica dostavio je svim osnovnim školama na svom području djelovanja prilagođen video materijal, s ciljem upozorenja učenika prvih razreda osnovnih škola na opasnosti u prometu i mjere zaštite za sigurno kretanje u prometu. Tajnik Boris Dušić, posebno je upozorio na značajan pad broja učenika petih razreda koji polažu ispit za samostalno upravljanje biciklom u prometu, od kada je izmjenama propisa taj program u ingerenciji osnovnih škola, a praktično onemogućen raniji, značajan doprinos stručnjaka iz autoškole AK-a Koprivnica u provođenju tog programa, kada je upravo masovnost, sveobuhvatnost populacije bila glavna karakteristika tog programa.

Posebno je naglasio aktivnosti vezane uz razvoj AK-ove tvrtke KO-AK, pomoću koje su ostvareni posebni rezultati u programima od interesa za članove, a što je rezultiralo zadržavanjem AK-a Koprivnica sa 4820 članova na respektabilnom sedmom mjestu, od 71 udruženog autokluba u sustavu HAK-a.

Sve navedeno rezultiralo je vrlo dobrim statusom u sustavu HAK-a, unutar deset najvećih autoklubova, sa preko 45% učlanjenih vlasnika vozila po evidenciji tehničkih pregleda, dok je, za usporedbu, taj prosjek u HAK-u oko 10%.

Predsjednik AK-a, Krešimir Janach,  istaknuvši da je Upravni odbor, uzevši u obzir sve okolnosti i navedena izvješća, ocijenio pozitivnim izvještaj o radu za 2020. godinu, te ga predložio Skupštini  AK-a Koprivnica na usvajanje. Također, predsjednik Janach je izvijestio da je Izvještaj o radu razmatrao i pozitivno ocijenio Nadzorni odbor AK-a Koprivnica, na sjednici održanoj isti dan ranije.

 

Predsjednik Nadzornog odbora, Ivan Petak izvijestio je da je Nadzorni odbor u 2020. godini održao dvije sjednice, a predsjednik  Nadzornog  odbora je redovito prisustvovao sjednicama Upravnog odbora, te konstatirao da Nadzorni odbor nije uočio nepravilnosti u radu Auto-kluba u 2020. godini, a izrazio zadovoljstvo da su takve ocjene dali i neovisni revizor RSM i Upravni odbor, te Skupština AK-a.

Ta ocjena donesena je na temelju svih dostavljenih izvješća tijekom 2020. godine i pregleda financijske dokumentacije i primjene Statuta Auto-kluba Koprivnica.

 

Skupština Auto-kluba Koprivnica jednoglasno je prihvatila:

– Izvještaj o radu Auto-kluba Koprivnica za 2020. godinu,

– Financijski izvještaj Auto-kluba Koprivnica za 2020. godinu i

– Izvještaj Nadzornog odbora Auto-kluba Koprivnica za 2020. godinu.