AKCIJA „SIGURNO NA DVA KOTAČA“

IMG_1894

Auto-klub Koprivnica je u suradnji s Prometnom policijom Koprivnica i Moto klubom „Veterans“ 23. travnja 2016. godine tradicionalno održao već sedmu godinu za redom prometno preventivnu akciju „Sigurno na dva kotača“. Cilj ove akcije je upozoriti sve sudionike u prometu na početak motociklističke sezone.

Akcija je održana na Zrinskom trgu u subotu, 23. travnja 2016. godine u 10 sati. Akcijom se htio privući i pozvati što veći broj motociklista i građana. Cilj ove akcije je upozoriti sve sudionike u prometu na početak motociklističke sezone. Vozači automobila se za vrijeme zimskih mjeseci odviknu na prisustvo motociklista na prometnicama i kada se počinju pojavljivati početkom motociklističke sezone u sve većem broju, velik broj vozača automobila ih ne uoči na vrijeme jer o njima niti ne razmišljaju. Poruka je naravno upućena i motociklistima da toga budu svjesni i da voze oprezno, odnosno da pokušaju predvidjeti pogreške drugih sudionika u prometu. Isto tako, motociklisti moraju biti svjesni da nisu upravljali motociklom više od nekoliko mjeseci te da vještinu upravljanja motociklom trebaju postepeno i oprezno obnoviti. Na žalost, velik broj motociklista nije svjestan da je temperatura asfalta na kolnicima još uvijek niska te da koeficijent trenja nije isti kao u ljetnim mjesecima. Ne razmišljajući o tim rizicima, motociklisti teško i smrtno stradavaju.

Na zanimljiv i atraktivan način smo htjeli privući motocikliste i građane kako bi ih upozorili na početak motociklističke sezone. Motociklisti su se mogli prijaviti i sudjelovati u natjecateljskoj igri „Motociklistička alka“ čiji je cilj bio pogoditi „u sridu“.