Najčešća pitanja

Pitanja i odgovori

Q&A

Starogradska 45, Koprivnica, radnim danom od 7 do 16 sati.

Za upis u autoškolu potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, OIB i liječničko uvjerenje.

Gotovinsko plaćanje (rate prema dinamici obuke), te plaćanje na rate preko POS uređaja Podravske banke i PBZ-a. Za ostale informacije o iznosima pojedinih troškova javite se na broj telefona 048/622-460.

Predavanja se održavaju dva puta mjesečno i traju dva tjedna nakon čega možete pristupiti polaganju ispita iz PPSP-a (Prometnih propisa i sigurnosnih pravila). Predavanja možete slušati u poslijepodnevnim terminima (iznimno uz dogovor u prijepodnevnim terminima).

Da! Autoškola Auto-klub Koprivnica osigurava svu potrebnu literaturu i besplatna je. Literaturu morate vratiti nakon položenog ispita. Isto tako, svaki kandidat će prilikom upisa dobiti na e-mail adresu korisničko ime i lozinku za Sustav ispita na kojem se nalaze pitanja i skripte za vježbanje i učenje.

S vožnjom možete započeti odmah nakon položenog ispita iz PPSP-a (Prometnih propisa i sigurnosnih pravila).

Morate položiti 3 ispita i to: iz PPSP-a (prometnih propisa i sigurnosnih pravila ), iz PP-a (prve pomoći), te ispit iz UMV-a (upravljanja motornim voziliom).

Ispit iz PPSP-a (prometnih propisa i sigurnosnih pravila) morate prijaviti najkasnije 7 dana prije polaganja ispita.

Ispit iz PPSP-a (prometnih propisa i sigurnosnih pravila), polaže se u Koprivnici, u prostorijama Autoškole „Auto-klub Koprivnica“.

Liječnička potvrda potrebna za upis u autoškolu vrijedi petnaest mjeseci.

Zakonski imate pravo nebrojeno mnogo puta pristupati polaganju ispita iz PPSP-a (Prometna i sigurnosna pravila), ali nakon petog pada morate ponovo slušati predavanja.

Zakonski imate pravo bezbroj puta pristupati polaganju ispita iz vožnje. Rok za polaganje vožnje je 1,5 g. (18 mjeseci) od datuma položenih propisa. Ako vožnja nije položena u navedenom roku, zakonska obaveza kandidata je obavezna vožnja dodatnih 12 sati. Nakon toga možete pristupiti ispitu iz vožnje.

Ako padnete na ispitu iz vožnje morate uzeti tri dodatna sata.

Da, naravno! Instruktora možete zamijeniti bilo kada i u bilo kojem trenutku, bez ikakvih loših posljedica za vas. Inače, svi naši instruktori su vrlo stručni kadrovi koji su morali zadovoljiti vrlo visoke provjere svoje stručnosti i sposobnosti, kako bi uopće mogli raditi u našoj autoškoli. Oni također prolaze svakodnevne kontrole od strane naše službe za nadzor i vjerujemo da vam se takve neugodnosti u našoj autoškoli neće dogoditi.

Da! Prema zakonu se možete upisati u autoškolu za B kategoriju sa 17 godina i 6 mjeseci, ali polagati ispit iz vožnje možete tek s navršenih 18 godina.

Veoma često se dogodi da položite vozački ispit i da nakon toga rijetko ili čak nikada ne vozite. Posljedica toga je da više niste sigurni u svoje vozačke sposobnosti i u poznavanje prometnih propisa i sigurnosnih pravila. Nemojte se zabrinjavati ako niste vozili i 20 godina ili čak i duže, jer to je vještina koja se nikad ne zaboravlja. Možemo je usporediti s vožnjom bicikla, naučili ste ga voziti, niste ga vozili par godina i sigurno bi ga vozili bez problema. Ipak većini vozača koji nisu dugo vozili potrebno je nekoliko sati privikavanja na tehniku vožnje i na vožnju u složenim prometnim uvjetima, jer automobil može biti opasno prijevozno sredstvo za drugog sudionika u prometu, ali i za vas. Koliko vam je potrebno sati zavisi od više čimbenika: 1. koliko dugo niste vozili, 2. koliko dugo ste vozili nakon položenog ispita, 3. gdje ste položili ispit i gdje ste nakon toga vozili. Na taj način ćete ponovno steći sigurnost u upravljanju motornim vozilom, a odmah i ponoviti i prometna i sigurnosna pravila. Vozite jedan nastavni sat od 45 min ili jedan blok sat od 90 minuta. Vrijeme i mjesto vožnje se maksimalno prilagođava vama i vašim obavezama.