Auto-klub Koprivnica kroz povijest

Ak-kc

 

Auto-klub Koprivnica

Auto-Klub Koprivnica osnovan je, prema postojećim zapisima, u prvoj polovici 1947. godine pod imenom Auto-motorističko društvo Koprivnica. U suradnji s policijom i školama, mnogo pažnje posvećuje prometnom obrazovanju djece i mladih organizacijom brojnih predavanja u Koprinvici i okolnim selima.

Na današnju lokaciju, križanje Starogradske i Mažuranićeve ulice, AMD se smjestio 1967. godine kada je počela gradnja potrebnih objekata. 

Poslovna zgrada s tada najsuvremenijom učionicom i kabinetima za auto-školu, automehaničarskom radionicom s dizalicom, garažom i prometnim poligonom koji je služio i za vožnju kartinga, otvorena je 1979.godine. 

Tri godine kasnije, 1982.godine, AMD Koprivnica uvodi novu uslugu – Službu pomoći na cesti koja je, uz mehaničarsku radionicu, bila, a i danas je, dodatni motiv za učlanjenje.

Rješenjem krize rukovođenja, izborom novog tajnika, 1992.godine počinje novo, razvojno razdoblje Auto kluba Koprivnica. Ulaganjem u automehaničarsku radionicu i Službu pomoći na cesti.

Koprivnički Auto-klub počinje i vrijednu investiciju, gradnju dijagnostičkog i autoservisnog centra. Suvremeni objekt, veličine 260 četvornih metara, otvoren je krajem 2003.godine. Koprivnica je ovim dijagnostičko-autoservisnim centrom dobila suvremene usluge poput geometrije kotača, ispitivanja amortizera i kočnica, mototester za ispitivanje rada motora i ispušnih plinova te regaloskop za kontrolu svjetala i druge usluge.

Već niz godina koprivnički Auto-klub organizira akciju ” Sigurno u prometu ”, namijenjenu 5. razredima osnovnih škola, u suradnji sa osnovnim školama i policijom, a pod pokroviteljstvom grada, županije i općina, svake godine po petstotinjak djece polaže ispite osposobljenosti za vožnju biciklom i dobiva svoje prve vozačke dozvole. 

Auto klub Koprivnica organizator je i natjecanja u vožnji biciklom, a svoj obol prometnoj preventivi daje i sudjelovanjem u raznim akcijama kao što su Zdravi grad, Dan bez automobila te radom u Savjetu za sigurnost prometa na cestama u našoj županiji.

Za uspješno provođenje svih aktivnosti, određenim Statutom Auto-Kluba, te usmjerenim članstvu, u koprivničkom Auto-Klubu brine se 18 zaposlenih. U svojem 71-godišnjem radu i djelovanju Auto-Klub Koprivnica najviše pažnje posvećivao je broju članstva koje je variralo zavisno od stanja u klubu i određenih objektivnih okolnosti općenito u društvu.

Kao Temeljni Auto-Klub u sustavu HAK-a, Auto-Klub Koprivnica participira u svim programskim aktivnostima te nacionalne udruge vozača.

Auto-klub Koprivnica, danas, ima sve predispozicije da nastavi sinusoidom uspješnog razvoja, na zadovoljstvo lokalne zajednice, HAK-a, a najvažnije, na korist i zadovoljstvo svojih članova.