Akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

16.9.2022., PODOLICE

Nakon dvije godine stanke zbog epidemije, održana je akcija “Sigurno u školu s HAK-om” od 12.9.2022. do 29.9.2022. na području djelovanja Auto-kluba Koprivnica.

AUTO-KLUB KOPRIVNICA JE I OVE JE GODINE USPJEŠNO ZAVRŠIO PROMETNO PREVENTIVNU AKCIJU “SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om” u 38 osnovnih škola, u 45 odjeljenja s ukupno 454 učenika prvih razreda, na području djelovanja Auto-kluba Koprivnica.

Auto-klub Koprivnica, već tradicionalno, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti u prometu i programa Hrvatskog autokluba ove je godine, nakon dvije godine stanke zbog epidemije, u suradnji s osnovnim školama, proveo akciju “Sigurno u školu s HAK-om”. Akcija je namijenjena prvim razredima osnovnih škola i održana u 38 osnovnih škola, sa svim učenicima prvih razreda. Djelatnici autoškole Auto-kluba Koprivnica su u svim prvim razredima osnovnih škola s područja grada Koprivnice i 10 susjednih općina, proveli ovaj preventivni program uz pomoć video tehnike, te su svim prvašićima uručene edukativne slikovnice “Sa zebrom sigurno u školu” s osnovnim pravilima kretanja u prometu i ponašanja na prometnicama, reflektirajući ruksaci, bojanke, majice, knjižice s naljepnicama za bilježnice i knjige te ravnala sa slagalicom. Svaki prvašić dobio je i letke namijenjene njihovim roditeljima i drugim vozačima, s ciljem upozorenja, prije svega vozača, da je s početkom školske godine povećan broj djece na prometnicama. U edukaciji posebno je naglašena važnost označavanja i vidljivosti pješaka i biciklista u prometu i nošenje reflektirajućih dijelova odjeće.

Klikom na galeriju možete pogledati kako nam je bilo.