Akcija “Sigurno u školu s HAK-om” 2023/2024

6.9.-ANG 14

Od 6.9.2023. do 22.9.2023. održana je akcija “Sigurno u školu s HAK-om” za sve prve razrede osnovnih škola na području djelovanja Auto-kluba Koprivnica u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom

AUTO-KLUB KOPRIVNICA JE I OVE GODINE USPJEŠNO ZAVRŠIO PROMETNO PREVENTIVNU AKCIJU “SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om” u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom u 35 osnovnih škola, u 42 odjeljenja s ukupno 437 učenika prvih razreda, na području djelovanja Auto-kluba Koprivnica.

Auto-klub Koprivnica, već tradicionalno, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti u prometu i programa Hrvatskog autokluba, i ove je godine, u suradnji s osnovnim školama i djelatnicama Policijske uprave koprivničko-križevačke, proveo akciju “Sigurno u školu s HAK-om” namijenjenu prvim razredima osnovnih škola, u 35 osnovnih škola, sa svim učenicima prvih razreda. Prometni stručnjaci iz autoškole Auto-kluba Koprivnica i stručnjaci Policijske uprave koprivničko-križevačke su u svim prvim razredima osnovnih škola s područja grada Koprivnice i 10 susjednih općina, proveli ovaj preventivni program uz pomoć prigodne prezentacije, te su svim prvašićima uručeni prigodni pokloni: edukativna slikovnica “Sa zebrom sigurno u školu” s osnovnim pravilima kretanja u prometu i ponašanju na prometnicama, prigodna majica kratkih rukava, bojanka, knjižica s naljepnicama za bilježnice i knjige, ravnalo i reflektirajući ruksak. Svaki prvašić dobio je i letke namijenjene njihovim roditeljima i drugim vozačima, s ciljem upozorenja, prije svega vozača, da je s početkom školske godine povećan broj djece na prometnicama.

U edukaciji posebno je naglašena važnost označavanja i vidljivosti pješaka i biciklista u prometu i nošenje reflektirajućih dijelova odjeće.

Tradicionalno, početkom školske godine, Auto-klub Koprivnica je 8. rujna 2023. godine u Koprivnici na Zrinskom trgu također u suradnji s službenicima prometne policije Policijske postaje Koprivnica i Službom civilne zaštite Koprivnica održao preventivne aktivnosti kako bi se roditelje, vozače i djecu pripremilo za pravilno sudjelovanje u prometu.


Aktivnim sudjelovanjem djeca su naučila što znače pojedini prometni znakovi  i znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom na cestama. Ovom prilikom svoje vještine pokazalo je šest skupina djece iz dječjih vrtića te tri prva razreda Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“. Održana je edukacija o sigurnom sudjelovanju pješaka u prometu te važnost korištenja obilježenih pješačkih prijelaza. Također, učenici i djeca su upoznati sa načinom sigurne vožnje tehnički ispravnim biciklom, obvezom korištenja zaštitne kacige te da se prilikom vožnje u motornim vozilima moraju vezati sigurnosnim pojasom na pravilan način.

U galeriji fotografija možete vidjeti kako nam je bilo.