Akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

IMG_9350

Od 4.9. – 18.9.2018. održana je akcija “Sigurno u školu s HAK-om”. U 2018. godini akcija se održava po 50. jubilarni put.

AUTO-KLUB KOPRIVNICA JE I OVE JE GODINE USPJEŠNO ZAVRŠIO PROMETNO PREVENTIVNU AKCIJU “SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om” u 36 osnovnih škola, u 43 odjeljenja s ukupno 516 učenika prvih razreda, na području djelovanja Auto-kluba Koprivnica.

Auto-klub Koprivnica, već tradicionalno, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti u prometu i programa Hrvatskog autokluba, i ove je godine, u suradnji s osnovnim školama, proveo akciju “Sigurno u školu s HAK-om” namijenjenu prvim razredima osnovnih škola, u 36 osnovnih škola, sa svim učenicima prvih razreda. Prometni stručnjaci iz autoškole Auto-kluba Koprivnica su u svim prvim razredima osnovnih škola s područja grada Koprivnice i 10 susjednih općina, proveli ovaj preventivni program uz pomoć video tehnike, te je svim prvašićima uručena edukativna slikovnica “Sa zebrom sigurno u školu” s osnovnim pravilima kretanja u prometu i ponašanja na prometnicama, reflektirajući prsluci, bojanka, bojice, knjižica s naljepnicama za bilježnice i knjige, podložak za miš i reflektirajući ruksak. Svaki prvašić dobio je i letke namijenjene njihovim roditeljima i drugim vozačima, s ciljem upozorenja, prije svega vozača, da je s početkom školske godine povećan broj djece na prometnicama. U edukaciji posebno je naglašena važnost označavanja i vidljivosti pješaka i biciklista u prometu i nošenje reflektirajućih dijelova odjeće.