BORIS DUŠIĆ – TAJNIK AK-a KOPRIVNICA IZABRAN U TREĆI MANDAT NADZORNOG ODBORA HRVATSKOG AUTOKLUBA, 2020-2024. godine

hakzgrada

Uz osobno, to je priznanje i Auto-klubu Koprivnica za višegodišnji rad i doprinos u ostvarivanju strateških ciljeva i pozitivnih rezultata HAK-a, naglasio je Boris Dušić ponovno izabrani član Nadzornog odbora HAK-a, tajnik Auto-kluba Koprivnica iz kojeg je delegiran u Skupštinu HAK-a.

 

Boris Dušić – tajnik AK-a Koprivnica

 

Održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba za mandat 2020 – 2024.godine

Predsjedniku Slavku Tušeku novi mandat u HAK-u

U središtu Hrvatskog autokluba u Zagrebu 20. lipnja 2020. održana je izborna sjednica Skupštine HAK-a na kojoj su izabrani članovi tijela upravljanja udrugom.

Nakon uspješno odrađenog drugog mandata predsjednik HAK-a Slavko Tušek stekao je povjerenje članova i za treći mandat. Njegova izborna lista bila je jedina, a potvrdilo ju je jednoglasno glasanjem svih nazočnih 56 članova Skupštine, koju ukupno čini 58 članova.

U svojem programu „Sustavni razvoj, snažna asocijacija“ predsjednik Slavko Tušek najavio je daljnji rad na unapređivanju svih djelatnosti u suglasju i s aktualnim Strateškim planom Hrvatskog autokluba, posebno imajući u vidu posljedice pandemije bolesti COVID-19 te moguću veliku gospodarsku krizu koja će smanjiti mobilnost građana.

Predsjednik HAK-a u svom izlaganju je najavio:

– Rad na povećanju broja članova bio je i ostaje strateška orijentacija Hrvatskog autokluba, kao i daljnji razvoj Sustava tehničke pomoći posebno u smjeru prilagodbe novim tehnologijama te nastavka realizacije projekta uspostavljanja mreže mehaničarskih radionica udruženih autoklubova, kao i uspostavljanja novih tehničkih baza. Izrazito je važan nastavak razvoja sustava informiranja vozača o stanju u cestovnom prometu. Nastavit će se politika obavljanja poslova svih javnih ovlasti prema najvišim standardima i u partnerstvu s nadležnim institucijama. U području prometne preventive nastavit će se s gradnjom novih biciklističkih poligona, te proširiti preventivne aktivnosti i na osobe starije životne dobi. Razvoj gospodarskih djelatnosti također će biti jedan od prioriteta, kao i razvoj međunarodnih odnosa, a nastavit će se ulagati u stručne kompetencije i materijalno-tehničku osnovu svih djelatnosti udruge.

 

Slavko Tušek, dipl. ing – predsjednik Hrvatskog autokluba

 

Za članove Upravnog odbora HAK-a u razdoblju od 2020. do 2024. glasovima članova Skupštine HAK-a izabrani su:

ujedno i kao zamjenik predsjednika, Ivo Bikić, predsjednik AK Vinkovci,

Stanko Smodlaka, predsjednik AK Split,

Marijan Ćurković, predsjednik AK Rijeka,

Ljubomir Cerovac, predsjednik AK Pula-Rovinj,

Marinko Jurčević, predsjednik AK Siget iz Zagreba, te

Zvonko Šmuk, član Upravnog odbora AK Končar iz Zagreba.

 

Izabrani članovi Nadzornog odbora HAK-a su:

Marin Pajić, predsjednik AK Slavonac iz Osijeka,

Marčela Androšić, predsjednica AK Pazin,

Boris Dušić, tajnik AK Koprivnica,

Darinka Tompoš, predsjednica AK Čakovec te

Branko Peran, predsjednik AK Šibenik.

 

Članovi Suda časti HAK-a su:

Mijo Kladarić, predsjednik AK Marsonia iz Slavonskog broda,

Dragutin Srečec, predsjednik AMK Križevci,

Ivan Dujić, predsjednik AK Zadar,

Damir Matacun, tajnik AK Sesvete i

Robert Valenteković, tajnik AK Virovitica.

 

Na kraju je predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek zahvalio svim članovima Skupštine na povjerenju, čestitao svim izabranim predstavnicima u tijela upravljanja HAK-a i naveo da će se maksimalno zalagati da se svi navedeni ciljevi iz njegova programa i ostvare.