USPJEŠNO PROVEDEN PRVI DIO AKCIJE “VIDI I KLIKNI” U DJEČJIM VRTIĆIMA KOPRIVNIČKOG KRAJA

IMG_0807

Prvi dio prometno-preventivna akcije „Vidi i klikni“ održavala se od 4. do 6. ožujka 2020. godine u gradu Koprivnici, u predvorju Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica i u školskim dvoranama Koprivničkih Bregi te Novigrada Podravskog. Za djecu predškolskog uzrasta za područje Drnja, Peteranca, Đelekovca, Sigeca, Gole i Ždale akcija će se održati 11. svibnja 2020. godine.

Ovih dana u akciji su sudjelovali gradski dječji vrtići „Tratinčica“, „Smiješak“, „Svetog Josipa Koprivnica“, „Igra“ te dječji vrtići „Fijolica“ iz Novigrada Podravskog, „Potočić“ iz Koprivničkih Bregi, te „Ivančica“ iz Koprivničkog Ivanca.

Organizator i nositelj ove HAK-ove akcije je Auto-klub Koprivnica u suradnji s gradskim dječjim vrtićima i partnerstvom Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica, a u susjednim općinama u suradnji s vrtićima u pojedinim općinama te najbližim školama zbog provedbe akcije u najbližim školskim dvoranama (Koprivnički Bregi i Novigrad Podravski). Akcija je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, a u  ova tri dana obuhvaćeno je 272 djece, podijeljeno u 8 grupa. Akciju su podržali i posjetili Postaja prometne policije Koprivnica.

Cilj akcije je djeci u dobi od 6 i 7 godina, na atraktivan način, kroz svojevrsnu radionicu, ukazati na opasnosti u prometu, nužnost korištenja dječjih sjedalica i sigurnosnog pojasa u automobilu, zaštita djece u prometu, te podizanje prometne kulture od najmlađih dana. Ovi ciljevi su u potpunosti ostvareni i na vrlo zanimljiv i atraktivan način prikazani najmlađim sudionicima u prometu. Program je, kao i svake godine, ocijenjen kao izuzetno koristan u podizanju svijesti o sigurnosti u prometu i prometne kulture od strane odgajateljica i ravnateljica vrtića te samih roditelja.

Velika foto galerija (za bolji prikaz kliknite na fotografiju):