USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA AKCIJA „SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om”

ang22

Od 10.9.2019. do 23.9.2019. održana je akcija “Sigurno u školu s HAK-om” za sve prve razrede osnovnih škola na području djelovanja Auto-kluba Koprivnica

AUTO-KLUB KOPRIVNICA JE I OVE JE GODINE USPJEŠNO ZAVRŠIO PROMETNO PREVENTIVNU AKCIJU “SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om” u 38 osnovnih škola, u 45 odjeljenja s ukupno 527 učenika prvih razreda, na području djelovanja Auto-kluba Koprivnica.

Auto-klub Koprivnica, već tradicionalno, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti u prometu i programa Hrvatskog autokluba, i ove je godine, u suradnji s osnovnim školama, proveo akciju “Sigurno u školu s HAK-om” namijenjenu prvim razredima osnovnih škola, u 38 osnovnih škola, sa svim učenicima prvih razreda. Prometni stručnjaci iz autoškole Auto-kluba Koprivnica su u svim prvim razredima osnovnih škola s područja grada Koprivnice i 10 susjednih općina, proveli ovaj preventivni program uz pomoć video tehnike, te je svim prvašićima uručena edukativna slikovnica “Sa zebrom sigurno u školu” s osnovnim pravilima kretanja u prometu i ponašanja na prometnicama, prigodna majica kratkih rukava, bojanka, knjižica s naljepnicama za bilježnice i knjige, ravnalo i reflektirajući ruksak. Svaki prvašić dobio je i letke namijenjene njihovim roditeljima i drugim vozačima, s ciljem upozorenja, prije svega vozača, da je s početkom školske godine povećan broj djece na prometnicama. U edukaciji posebno je naglašena važnost označavanja i vidljivosti pješaka i biciklista u prometu i nošenje reflektirajućih dijelova odjeće.

12. rujna 2019. godine u Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski” učenike i učitelje su pozdravili tajnik Auto-kluba Koprivnica Boris Dušić, glavni tajnik Hrvatskog autokluba Željko Mijatović, ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec. Zajedno su uputili poruku i djeci, i vozačima da budu posebno oprezni u prometu.