“VIDI I KLIKNI”

VIDIKLIKNI6

AKCIJA “VIDI I KLIKNI” JE USPJEŠNO PROVEDENA I ZAVRŠENA!

Prometno-preventivna akcija „Vidi i klikni“ održana je od 7. do 11. ožujka 2016. godine u gradu Koprivnici, u dvorani Doma mladih i u školskim dvoranama Koprivničkih Bregi, Gole i Drnja. U akciji su sudjelovali gradski dječji vrtići „Tratinčica“, „Smiješak“, „Svetog Josipa Koprivnica“ te dječji vrtići „Fijolica“ iz Novigrada Podravskog, „Potočić“ iz Koprivničkih Bregi, „Vrapčić“ iz Drnja, „Lastavica“ iz Peteranca, „Iskrica“ iz Đelekovca, „Potočnica“ iz Sigeca, „Zvončić“ iz Gole te „Bambi“ iz Ždale. 7. i 8. ožujka su bili obuhvaćeni gradski dječji vrtići, a 9., 10. i 11. ožujka ostali spomenuti vrtići.

Organizator i nositelj ove HAK-ove akcije je Auto-klub Koprivnica u suradnji s gradskim dječjim vrtićima i gradom Koprivnica, a u susjednim općinama u suradnji s vrtićima u pojedinim općinama te najbližim školama zbog provedbe akcije u najbližim školskim dvoranama (Koprivnički Bregi, Gola i Drnje). Akcija je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, a u tih pet dana je obuhvaćeno 281 dijete, podijeljeno u 11 grupa.

Ciljevi ove akcije su djecu u dobi od 6 do 7 godina naučiti, prepoznati i vidjeti opasnost u prometu, te kako ih učiniti vidljivima za vozače. Ovi ciljevi su u potpunosti ostvareni i na vrlo zanimljiv i atraktivan način prikazani najmlađim sudionicima u prometu. Program je, kao i svake godine, ocijenjen kao izuzetno koristan u podizanju svijesti o sigurnosti u prometu i prometne kulture od strane odgajateljica i ravnateljica vrtića te samih roditelja. Više o samoj akciji možete vidjeti na HAK-ovim web stranicama.