ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE “SIGURNO U PROMETU 2024.”

IMG_7165

26. travnja 2024. godine u Koprivnici, u Osnovnoj školi „Podolice“ Koprivnica održano je županijsko natjecanje “Sigurno u prometu 2024.” – natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila.


Natjecanje „Sigurno u prometu” provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju).

Na natjecanju su sudjelovali učenici sljedećih škola: Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci, Osnovna škola Sveti Petar Orehovec, Osnovna škola „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno, Osnovna škola „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, Osnovna škola Kalnik, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Osnovna škola „Podolice“ Koprivnica i Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdody Gornja Rijeka. Svaka je, prema pravilima, prijavila ukupno četiri učenika – dvije djevojčice i dva dječaka.


U Koprivnici su natjecanje proveli djelatnici Auto-kluba Koprivnica, u suradnji sa školom domaćinom, OŠ „Podolice“ Koprivnica. Na tradicionalnom županijskom natjecanju “Sigurno u prometu”, izabrana je i ovogodišnju ekipa, koja će Koprivničko-križevačku županiju predstavljati na državnom natjecanju “Sigurno u prometu 2024.”, a koje će se krajem svibnja održati u Puli.

Najbolje rezultate ostvarili su učenici:

Dječaci:

  1. Marko Niemčić (OŠ “Vladimir Nazor” Križevci; mentorica: Sandra Vurnek),
  2. Marko Mateković (OŠ “Vladimir Nazor” Križevci; mentorica: Sandra Vurnek)
  3. Alen Burdić (OŠ Sveti Petar Orehovec; mentorica: Karolina Tomekovec)

Djevojčice:

  1. Olja Jelen (OŠ “Vladimir Nazor” Križevci; mentorica: Sandra Vurnek)
  2. Zita Blašković (OŠ “Vladimir Nazor” Križevci; mentorica: Sandra Vurnek)
  3. Ana Lucija Saraf (OŠ “Prof. Blaž Mađer” Novigrad Podravski; mentorica: Božica Ruk)

Ekipno:

  1. Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci
  2. Osnovna škola “Podolice” Koprivnica
  3. Osnovna škola “Prof. Blaž Mađer” Novigrad Podravski