ZAVRŠENA JE JOŠ JEDNA PROVEDBA AKCIJE “VIDI I KLIKNI” U DJEČJIM VRTIĆIMA KOPRIVNIČKOG KRAJA

IMG_6370

Prometno-preventivna akcija „Vidi i klikni“ održala se od 12. veljače 2024. godine do 16. veljače 2024. godine u gradu Koprivnici, u dvorani Doma mladih i u školskim dvoranama Koprivničkih Bregi, Gole, Drnja i Novigrada Podravskog. U akciji su sudjelovali gradski dječji vrtići te dječji vrtići iz Novigrada Podravskog, Koprivničkih Bregi, Koprivničkog Ivanca, Rasinje, Legrada, Drnja, Peteranca, Đelekovca, Sigeca, Gole, Ždale i Hlebina.

Organizator ove HAK-ove akcije je Auto-klub Koprivnica u suradnji s gradskim dječjim vrtićima i gradom Koprivnica te partnerstvom Komunalca u gradu Koprivnici i osiguranju dvorane Doma mladih; u suradnji Policijskom upravom Koprivničko-križevačke županije u gradu i susjednim općinama te u suradnji s vrtićima u pojedinim općinama te najbližim školama zbog provedbe akcije u školskim dvoranama (Koprivnički Bregi, Gola, Novigrad Podravski i Drnje).

Akcija je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, a u  ovih pet dana obuhvaćeno je preko 430 djece, podijeljeno u 14 grupa. Cilj akcije je djeci u dobi od 6 i 7 godina, na atraktivan način, kroz svojevrsnu radionicu, ukazati na opasnosti u prometu, nužnost korištenja dječjih sjedalica i sigurnosnog pojasa u automobilu, zaštita djece u prometu, te podizanje prometne kulture od najmlađih dana. Ovi ciljevi su u potpunosti ostvareni i na vrlo zanimljiv i atraktivan način prikazani najmlađim sudionicima u prometu. Svako dijete je na poklon dobilo edukativnu bojanku s raznim situacijama u prometu, bojice, magnetić sa zebrom na biciklu (koja je zaštitni znak akcije), a svaka vrtićka skupina je dobila edukativnu igru vezanu uz promet i ponašanje u prometu “Igraj se i uči!”.

Program je, kao i svake godine, ocijenjen kao izuzetno koristan u podizanju svijesti o sigurnosti u prometu i prometne kulture od strane odgajateljica i ravnateljica vrtića te samih roditelja.

Klikom na galeriju fotografija možete vidjeti kako nam je bilo.